Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

2.000 Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές έχασαν τις άδειές τους – 88 μόνο στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 06/12/2020

2.000 Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές σε όλη την Ελλάδα δεν κατέθεσαν μέχρι τις 30 Ιουνίου τα απαραίτητα στοιχεία για τις 75 ώρες επαναπιστοποίησης, μεταφέρουν πηγές του κλάδου. Αν αυτός ο αριθμός ευσταθεί η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση μέσα σε λίγους μήνες έχασε το 10% των συντελεστών της καθώς ο συνολικός αριθμός τους σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων έφθανε τους 20.610. Βέβαια, αυτός ο αριθμός μπορεί να μην έχει ισχύ διότι μπορεί να περιλαμβάνει επαγγελματίες που σταμάτησαν τις εργασίες τους ή συνταξιοδοτήθηκαν.

Αναμένοντας το πόρισμα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για τον ανανεωμένο αριθμό των ενεργών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στη χώρα, ο κ. Κυριάκος Μερελής, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Διοικούσας Επιτροπής Ε.Ε.Θ., Ασφαλιστικός & χρηματοοικονομικός σύμβουλος, Οικονομικός Επόπτης International Chamber of Commerce (ICC) HELLAS μεταφέρει πληροφορίες και απτούς αριθμούς από τη διαδικασία επαναπιστοποιήσεων στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

2.000 Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές έχασαν τις άδειές τους – 88 μόνο στη Θεσσαλονίκη“Από τους 502 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που είχαν υποχρέωση να ανανεώσουν τις άδειες ασκήσεως του επαγγέλματος τους μέχρι 31/12/2019 (με την παράταση 30/6/2020), ανανέωσαν οι 331. Επίσης, 83 υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους, αλλά εμφανίζουν κάποιες εκκρεμότητες, τις οποίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα κληθούν να διεκπεραιώσουν και τέλος, 88 συνάδελφοι δεν προσήλθαν να ανανεώσουν τις άδειες τους. Επομένως, το ποσοστό αυτών που δεν προσήλθαν να ανανεώσουν τις άδειες τους ανέρχεται σε 17,5%.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας μας και κατέγραψε μόλις 88 περιπτώσεις ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που δεν ανανέωσαν τις άδειες τους. Συνεπώς, εάν ο αριθμός των 2000 συναδέλφων που δημοσιεύουν διάφορα κλαδικά ΜΜΕ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε αποδεικνύεται ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, μέσω της αρμόδιας Επιτροπής Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων παρείχε έγκαιρη και σαφή ενημέρωση, αλλά και πολύτιμη υποστήριξη, μέσω των δωρεάν σεμιναρίων επαναπιστοποίησης που διοργάνωσε με τη βοήθεια των τμημάτων εκπαίδευσης ορισμένων ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου οι συνάδελφοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες 75 ώρες που ορίζει ο νόμος.

Επιλογικά, αξιοσημείωτη ήταν και η συμβολή του στη χορήγηση της κρίσιμης για πολλούς συναδέλφους παράτασης από το αρμόδιο Υπουργείο, έπειτα από την παρέμβαση του, που είχε ως συνέπεια την κατάθεση σχετικής Ερώτησης στη βουλή από τους Βουλευτές κ. Κατρίνη Μιχαήλ και κ. Πάνα Απόστολου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»