Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η επιστολή ενός αποκλεισμένου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Δημοσίευση: 12/04/2021

Το τραπεζικό σύστημα είναι η καρδιά του συστήματος. Οποιαδήποτε επιχείρηση δεν μπορεί να ανασάνει αν βρίσκεται αποκλεισμένη για οποιονδήποτε λόγο από τις τράπεζες. Καταλαβαίνουμε ότι αυτά είναι «στενάχωρα» θέματα για τους υπουργούς μας. Αλλά ο κόσμος, Κυριάκο, είχε προσδοκίες. Κάποιοι πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια τους και να κάνουν τα αυτονόητα. Ακούστε τι σας γράφει ένας «αποκλεισμένος». Δεν είναι όλοι επαγγελματίες κακοπληρωτές. Οι περισσότεροι είναι θύματα της οικονομικής κρίσης και δικαιούνται μία δεύτερη ευκαιρία.

Αποτελούμε τους λεπρούς του συστήματος

«Υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι την μαύρη 4ετια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με το νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ του κου Κατρούγκαλου, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις πολλαπλασίασε τις μηνιαίες εισφορές, αλλά και την γενικότερη οικονομική δυσχέρεια της τότε εποχής, προτίμησαν να αφήσουν τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες στην άκρη και να εξυπηρετούν τις οφειλές προς το Δημόσιο (ΕΦΚΑ, Εφορία, ΙΚΑ, κλπ). Αυτό οδήγησε όπως καταλαβαίνετε στο «μαύρισμα» πολλών από αυτών από το τραπεζικό σύστημα, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα. Σε αρκετές περιπτώσεις προχώρησαν σε κούρεμα οφειλών, παρέχοντας μια ανάσα, δίνοντας τους το δικαίωμα να διατηρηθούν στην αγορά.

Φτάνει λοιπόν το 2019, η οικονομική κατάσταση στην χώρα φαίνεται ότι ομαλοποιείται, επιστρέφει μια αισιοδοξία (γνωρίζοντας φυσικά την αλλαγή που θα φέρουν οι εκλογές) και γενικότερα δείχνει το κλίμα να αντιστρέφεται. Όσοι από τους παραπάνω ελεύθερους επαγγελματίες κατάφεραν να επιβιώσουν από την λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουν σε μια σειρά, επιστρέφουν σε μια κανονική ροή, αρχίζουν να εξυπηρετούν πλέον τις υποχρεώσεις τους στο τραπεζικό σύστημα κανονικότατα, κάποιοι μάλιστα εξ αυτών καταφέρνουν να αυξήσουν τα μεγέθη τους. Παρόλα αυτά όμως, αποτελούν τους λεπρούς αυτού του συστήματος.

Ενός τραπεζικού συστήματος, το οποίο στηρίχθηκε καλώς ή κακώς, όσο κανένα άλλο στη χώρα (βλ. ανακεφαλαιοποιήσεις οι οποίες οδήγησαν και σε γενναιόδωρες εθελούσιες εξόδους), το οποίο όμως παραμένει δυσκίνητο και αρτιοσκληρωτικό. Θέλει να ασχολείται μόνο με τους έχοντες, μόνο με εκείνους που απλά παρκάρουν τις οικονομίες τους, θέλει να πουλάει ασφάλειες και άλλα προϊόντα με τρόπους που δεν σέβονται το υγιή ανταγωνισμό (το γνωρίζω πολύ καλά από την ιδιότητα μου ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής) αποκλείοντας όλους τους υπόλοιπους που προσπαθούν για το κάτι παραπάνω, για μια εξέλιξη στην επιχείρηση τους, με μοναδικό αιτιολογικό την κακή εικόνα την 4ετια που πέρασε με διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Απ’ ότι καταλαβαίνετε, όλοι αυτοί οι επαγγελματίες παρόλο που ήταν “άρρωστοι” δεν έχουν δικαίωμα να γιατρευτούν. Όλοι αυτοί οι επαγγελματίες που προτίμησαν να μην γίνουν οφειλέτες στο Δημόσιο ελέω Κατρούγκαλου, είναι εκτός συστήματος. Πολλοί εξ αυτών εξόφλησαν τις οφειλές τους (μικρές ή μεγάλες), παρόλα αυτά παραμένουν “μαυρισμένοι” για μια 5ετία γιατί ακόμα τα στοιχεία τους συμπεριλαμβάνονται στα αρχεία του Τειρεσία.

Κανείς απ’ όλους αυτούς δεν κατάφερε να χορηγηθεί με τα δάνεια του ΤΕΠΙΧ (το καλοκαίρι του 2020 εν μέσω πανδημίας), γιατί οι τράπεζες προτίμησαν να τα δώσουν σε φίλους και γνωστούς, Κανείς απ΄ όλους αυτούς δεν μπορεί να χορηγηθεί με μια πιστωτική κάρτα, την εποχή που τα πάντα πλέον πληρώνονται ηλεκτρονικά (ναι το ξέρω, υπάρχουν και οι χρεωστικές). Κανείς απ’ όλους δεν υπάρχει περίπτωση να μπορεί να χορηγηθεί με ένα στεγαστικό δάνειο για αγορά πρώτης κατοικίας (ακόμα και αν τα οικονομικά του στοιχεία είναι επαρκέστατα)

Όσο λοιπόν το τραπεζικό σύστημα λειτουργεί σαν ένας αλγόριθμος που βλέπει κάποια δεδομένα και βγάζει αυτόματα συμπεράσματα, θεωρώ πως αυτοί οι αποκλεισμένοι δεν θα έχουν κανένα μέλλον, καμία ελπίδα. Όσο το σύστημα αποτελείται από υπαλλήλους – ρομπότ, δεν υπάρχει περίπτωση να τους δει όλους αυτούς τους επαγγελματίες με άλλο μάτι. 

Με εκτίμηση, ένας αποκλεισμένος» ασφαλιστικός διαμεσολαβητής

Πηγή άρθρου: liberal.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Σήμερα ακριβώς στις 18.00 στην εκπομπή ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ: Πώς θα κριθεί και θα αποζημιωθεί η περίπτωση ζημίας ηλεκτρονικού μηχανήματος

Μη χάσετε σήμερα στην εκπομπή “Ανάλυσέ το”, τη μοναδική διαδικτυακή εκπομπή με ανάλυση πραγματικών περιπτώσεων (προ) ασφαλιστικών ελέγχων. Για ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»