Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017,

1η Ανοιχτή Ημερίδα με θέμα: «Χρηματοοικονομικές Εξελίξεις και Επενδυτικές Αποφάσεις» από τη Eurolife ERB σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Η Eurolife ERB πραγματοποίησε την 1η Ανοικτή Ημερίδα εκπαίδευσης συνεργατών της, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, συνεχίζοντας την υλοποίηση του 6ου ετήσιου προγράμματος «Advanced Program in Management for Insurance Executives». Η ημερίδα διεξήχθη στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου, με συμμετοχή 80 συνεργατών και στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Πωλήσεων και Εκπαίδευσης της Eurolife ERB Ασφαλιστικής.

Η ημερίδα αφορούσε το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα: «Χρηματοοικονομικές Εξελίξεις και Επενδυτικές Αποφάσεις» με εισηγητή τον κ. Μιχάλη Αργυρού, Αναπληρωτή Καθηγητή Οικονομικών (Reader in Economics) του Πανεπιστημίου του Cardiff και Διευθυντή του Διδακτορικού Προγράμματος Οικονομικών του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου, ενώ στην Ημερίδα παρευρέθηκε και ο κ. Δημήτριος Γεωργακέλλος, Καθηγητής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος.

Στόχος της ημερίδας, ήταν να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη διαχρονική εξέλιξη των ιδιωτικών καταθέσεων, των αγορών κρατικών ομολόγων και της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη μέσα από την παρουσίαση οικονομετρικών ευρημάτων αλλά και την ερμηνεία αποτελεσμάτων.

Κατά τη διάρκεια του 1ου μέρους της Ημερίδας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η νομισματική πολιτική στις αγορές κρατικών ομολόγων: OMT και QE, ενώ παρουσιάστηκαν υποδείγματα τιμολόγησης κρατικών ομολόγων προ και μετά κρίσης, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα συμπεράσματα για επενδυτικές αποφάσεις, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και δημοσιονομική/ διαρθρωτική πολιτική.

Στο 2ο μέρος ο κ. Αργυρού εστίασε στις Οικονομικές μεταρρυθμίσεις για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα αλλά και στα διδάγματα από την Ευρωπαϊκή κρίση δημοσίου χρέους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: Απασχόληση, Παραγωγικότητα, Ανταγωνιστικότητα.
Αναφορικά με την ημερίδα, ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Εκπαίδευσης της Eurolife ERB, κ. Νίκος Δελένδας τόνισε «Η Eurolife ERB δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση, ως επένδυση για το μέλλον των συνεργατών της, καθώς λειτουργούν και ως πρεσβευτές των αξιών της.

Με δεδομένη την πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία του Ομίλου με το πρόγραμμα «Advanced Program in Management for Insurance Executives», που υλοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για τον αρτιότερο σχεδιασμό και λειτουργία του προγράμματος. Άλλωστε, για όλους εμάς στη Eurolife ERB η χάραξη μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής αποτελεί συνάμα την ουσία της δράσης μας, καθώς, βασική προτεραιότητα μας είναι η ποιότητα των υπηρεσιών μας για τους ίδιους τους πελάτες μας».

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Τελευταία άρθρα

14/12/2017

Safe Management: Νέο πρόγραμμα Ασφάλισης Ευθύνης Διευθυντών & Στελεχών (Directors & Officers) από την Eurolife ERB

07/12/2017

Η Eurolife ERB γιορτάζει τα 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ασφαλιστική αγορά της Ρουμανίας

22/11/2017

Νέο πρόγραμμα Υγείας Αποκλειστικού Δικτύου από την Eurolife ERB Premium Νοσοκομειακό Β΄- 1000 Economy

20/11/2017

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Eurolife ERB σε εξέλιξη

15/11/2017

ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ: Περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη με ανάληψη του χαρτοφυλακίου της CAPPA Independent Financial Consultants

08/11/2017

Η δυναμική της νέας γενιάς στο προσκήνιο μέσα από το 1ο Business Day της Eurolife ERB

23/10/2017

Νέο πρόγραμμα αξιοποίησης κεφαλαίου εφάπαξ ασφαλίστρου από την Eurolife ERB

03/10/2017

Eurolife ERB: Συμμετοχή στη φετινή Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

09/06/2017

Prem Watsa: «Πιστεύουμε στην ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα και αυτό αποδεικνύεται από την επιτυχημένη επένδυση στον Όμιλο της Eurolife ERB

30/05/2017

Prem Watsa: «Πιστεύουμε στην ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα και αυτό αποδεικνύεται από την επιτυχημένη επένδυση στον Όμιλο της Eurolife ERB»

24/03/2017

#DefineSafety: Νέα πρωτοβουλία της Eurolife ERB και του Πανεπιστημίου Πειραιώς ανοίγει διάλογο με τους νέους

17/03/2017

Με το βλέμμα στραμμένο στους νέους η Eurolife ERB συμμετέχει στο 7ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας

03/03/2017

O Όμιλος Eurolife ERB βραβεύει το δίκτυο συνεργατών

13/02/2017

Eurolife ERB:Επανασχεδιασμός και απλοποίηση στα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου

25/01/2017

Για 4η χρονιά η Eurolife ERB στηρίζει τη δράση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

11/11/2016

Η Eurolife ERB χορηγός στο Γ’ Τουρνουά Kavouri Tennis Club

11/10/2016

Ημερίδα της Eurolife με θέμα «Συνταξιοδοτικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα: τελευταίες εξελίξεις και προβληματισμοί»

11/10/2016

Η Eurolife ERB στηρίζει δυναμικά τη ψηφιακή καινοτομία με τη συμμετοχή της στο Crowdhackathon #Insurance

07/09/2016

Μετοχές της Μυτιληναίος ΑΕ αγόρασε η Εurolife

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα