Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017,

Συμβουλές Ασφάλειας Παρμπρίζ από την Glass Drive

Το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό κομμάτι γυαλί που σας προστατεύει από τη σκόνη, τον αέρα και τη βροχή. Πολλοί από εμάς γνωρίζουν ότι ένα καθαρό, διαφανές παρμπρίζ είναι ζωτικής σημασίας για μία καλή ορατότητα. Η κακή ορατότητα κατά την οδήγηση, η οποία οφείλεται στις καιρικές συνθήκες ή σε ένα παρμπρίζ που είναι βρώμικο ή έχει υποστεί ζημιά, αποτελεί σημαντική αιτία για αρκετά οδικά ατυχήματα.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας συμβάλλει στη συνολική αντοχή του οχήματος και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να κρατάει τους επιβάτες μέσα στο όχημα σε περίπτωση πρόσκρουσης. Σήμερα γίνεται πλέον σημαντικό τμήμα της λειτουργίας ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ένα παρμπρίζ που έχει υποστεί ζημιά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον οδηγό και τους επιβάτες.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες οδηγίες για τη «συντήρηση» του παρμπρίζ σας.

Κρατάτε το κρύσταλλο καθαρό

Μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την ορατότητά σας, ειδικά όταν ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά στον ορίζοντα, διατηρώντας το παρμπρίζ καθαρό από μέσα και έξω. Ακόμα κι αν δεν είστε καπνιστής/-τρια, μία θολή μεμβράνη θα σχηματιστεί στην εσωτερική πλευρά του παρμπρίζ. Και η οδήγηση σε βροχή ή σκόνη θα οδηγήσει στην επικάθιση βρωμιάς στην εξωτερική πλευρά του παρμπρίζ. Γι’ αυτό φροντίζετε να πλένετε τακτικά του αυτοκίνητό σας και να χρησιμοποιείτε ένα ποιοτικό καθαριστικό υγρό για να καθαρίζετε το παρμπρίζ. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε την εσωτερική πλευρά του παρμπρίζ!

Αντικαθιστάτε έγκαιρα τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων
Ανάλογα με τη χρήση τους, τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων θα φθαρούν. Τα καινούργια μάκτρα καθαρίζουν αποτελεσματικότερα το παρμπρίζ σας, δεν το χαράζουν και συμβάλλουν στη μείωση του θαμπώματος από τον ήλιο. Εάν οι υαλοκαθαριστήρες σας κάνουν θόρυβο ή δεν απομακρύνουν τελείως τη βροχή μετά το πέρασμά τους, έχει έρθει η ώρα να τους αντικαταστήσετε.

Επισκευάζετε χτυπήματα από χαλίκια και ρωγμές
Ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση τους, τα χτυπήματα και οι ρωγμές μπορούν να αποσπούν την προσοχή ή ακόμα και να παρεμποδίζουν την ορατότητα του οδηγού. Μετά την επισκευή τους, η ζημιάδεν θα εξαφανιστεί εντελώς. Αλλά η επισκευασμένη περιοχή θα είναι πολύ λιγότερο ορατή και λεία, έτσι ώστε να μην δημιουργείται ζημιά στους υαλοκαθαριστήρες. Μην περιμένετε για πολύ, καθώς τα μικρά χτυπήματα μπορούν να μεγαλώσουν και να μην είναι πλέον επισκευάσιμα.

Για συμβουλές, απευθυνθείτε στους ειδικούς της Glassdrive.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα