Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα 5 + 1 πιο περίεργα ασφαλιστήρια συμβόλαια των celebrities!

Δημοσίευση: 13/04/2023

Ας ξεφύγουμε λιγάκι από τις κλασικές ασφαλίσεις όπως η ασφάλιση ζωής, ασφάλιση υγείας, ασφάλιση ακίνητης περιουσίας και άλλα ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές γνωρίζετε πολύ καλά! Το ξέρατε ότι ο Keith Richards ασφάλισε το δάχτυλό του και συγκεκριμένα το μεσαίο;

Στο παρόν άρθρο, θα δούμε μερικά από τα πιο περίεργα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν συνάψει οι λεγόμενοι celebrities.

Αυτοί οι διάσημοι, τα αστέρια της μικρής και της μεγάλης οθόνης.. Περίεργα πλάσματα δεν είναι; Εκτός από αμέριστο ταλέντο έχουν και αυτοί τις παραξενιές τους.

Ας μην ξεχνάμε όμως πως διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές και οι καλλιτέχνες γενικότερα, διατηρούν και αναπτύσσουν το δικό τους brand name το οποίο δεν είναι άλλο παρά το ίδιο τους το όνομα.

Φαίνεται λογικό λοιπόν οι ενέργειες που ακολουθούν να γίνονται υπό τον γνώμονα της διασφάλισης της θετικής εικόνας της προσωπικής τους επωνυμίας.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν, οι celebrities δεν διαφέρουν και πολύ από μία επιχείρηση, με την έννοια της στοχευμένης στρατηγικής που ακολουθούν για την ανάπτυξη της επωνυμίας τους αλλά και τη διασφάλιση της κερδοφορίας τους.

Υπό αυτή την έννοια αν και πλέον φαντάζει ορθό κάποιοι διάσημοι να ασφαλίζουν ακόμα και μέρη του σώματός τους τα οποία αποτελούν πηγή εισοδήματος, κάποιες ασφαλίσεις πράγματι δεν βγάζουν νόημα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια παραδείγματα:

1. Η ασφάλιση των φωνητικών χορδών της Mariah Carey

Τα 5 + 1 πιο περίεργα ασφαλιστήρια συμβόλαια των celebrities!

Η Mariah Carey αποτελεί μία παγκοσμίως φήμης τραγουδίστρια. Οι ψηλές νότες που φτάνει είναι όμοιες με την συχνότητα που επικοινωνούν τα δελφίνια (είναι αλήθεια ψάξτε το)! Αυτό είναι άλλωστε που την ξεχώρισε, ήδη από μικρή ηλικία, σε έναν τόσο ανταγωνιστικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο κλάδο.

Γι’ αυτόν τον λόγο προέβη στην ασφάλιση των φωνητικών της χορδών για 35 εκατομμύρια δολάρια! Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο καλύπτει οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί στη φωνή της, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει το επάγγελμά της ως τραγουδίστρια. Σοφή επιλογή πάραυτα.

 

 

 

 

2. Το χαρακτηριστικό χαμόγελο της Julia Roberts

Τα 5 + 1 πιο περίεργα ασφαλιστήρια συμβόλαια των celebrities!

Όταν σκεφτόμαστε την Julia Roberts ένα πράγμα μας έρχεται στο μυαλό και αυτό είναι το χαρακτηριστικό, γεμάτο χαρακτήρα, χαμόγελό της. Όπως και η ίδια πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε, το χαμόγελό της είναι αξιομνημόνευτο σε οποιαδήποτε εμφάνιση και αν κάνει η ηθοποιός. Μάλιστα, αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα στην εξασφάλιση ρόλων σε πολλές ταινίες.

Έτσι λοιπόν, η Julia Roberts ασφάλισε όχι μόνο το χαμόγελό της αλλά ολόκληρο το εσωτερικό της στοματικής της κοιλότητας συμπεριλαμβανομένης της οδοντοστοιχίας της για 30 εκατομμύρια δολάρια!

Για πολλούς ένα χαμόγελο φτιάχνει όλη τη μέρα τους. Ποιος να ήξερε όμως ότι μπορεί να κοστίζει τόσα πολλά;

 

 

 

3. Η αίσθηση της γεύσης του Egon Ronay

 

4. Η διάσημη γλώσσα της Miley Cyrus

Τα 5 + 1 πιο περίεργα ασφαλιστήρια συμβόλαια των celebrities!

Η Miley Cyrus – πρώην αστέρι της Disney – προέβη σε ένα ολικό rebranding μετά την έξοδό της από το διάσημο τηλεοπτικό πρόγραμμα “Hannah Montana”. Όλη η εικόνα της καθώς και η  συμπεριφορά επαναπροσδιορίστηκε, υιοθετώντας την χαρακτηριστική γλώσσα της.

Κατά τη διαδικασία της ολικής αυτής αλλαγής, η Miley Cyrus αποφάσισε ότι έπρεπε να ασφαλίσει τη χαρακτηριστική γκριμάτζα, σε περίπτωση που οτιδήποτε την απέτρεπε από το να τη χρησιμοποιήσει, για 1 εκατομμύριο δολάρια!

 

 

 

 

 

5. Το μεσαίο δάχτυλο του Keith Richards

Τα 5 + 1 πιο περίεργα ασφαλιστήρια συμβόλαια των celebrities!

Οι Rolling Stones αποτελούν ένα από τα πιο διάσημα metal συγκροτήματα. Τα τραγούδια τους ακούγονται ακόμα και σήμερα ενώ η επωνυμία του μπορεί να βρεθεί σε μπλουζάκια, μπρελόκ, καπέλα και οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Πλέον το brand των Rolling Stones ξεφεύγει από την παραγωγή μουσικής και αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brands παγκοσμίως.

Επομένως η κίνηση του κιθαρίστα των Rolling Stones, Keith Richards να ασφαλίσει το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του με το οποίο παίζει κιθάρα για 1,6 εκατομμύρια δολάρια, δικαιολογείται.

 

 

 

 

 

Τα 5 + 1 πιο περίεργα ασφαλιστήρια συμβόλαια των celebrities!
Και το κερασάκι στην τούρτα, ο φόβος της απαγωγής από εξωγήινους της Shirley MacLaine!
Η διάσημη ηθοποιός Shirley MacLaine πιστεύει ακράδαντα στην ζωή πέρα από αυτόν τον πλανήτη και ζει με τον φόβο της εξωγήινης απαγωγής! Μάλιστα έχει υπογράψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο 25 εκατομμυρίων δολαρίων για τυχόν απώλειες ή ζημιές που θα προκληθούν από απαγωγή εξωγήινων!
Αξίζει να σημειωθεί πως η Lloyd’s of London αναφέρει υπάρχουν πάνω από 20.000 συμβόλαια στο χαρτοφυλάκιό για τέτοιου είδους ασφαλιστήρια συμβόλαια!
Εν κατακλείδι, η καινοτομία στα ασφαλιστικά προϊόντα δεν έχει περιορισμούς. Πράγματι η ασφαλιστική αγορά έχει πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες επέκτασης σε πολλούς κλάδους ασφάλισης, γεγονός που συμβάλει στην ανάπτυξή της.
Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές της Ελλάδας, καινοτομήστε! Οι προοπτικές ανάπτυξης είναι άπλετες! 

 

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Το Family Business Forum της KPMG, το συνέδριο θεσμός στο πεδίο των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα επιστρέφει στις 23 Απριλίου για 9η χρονιά

Κορυφαίοι επιχειρηματίες και ομιλητές με εξειδίκευση σε θέματα οικογενειακών επιχειρήσεων θα συζητήσουν στο συνέδριο σημαντικά θέματα όπως η διακυβέρνηση, η

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»