Δευτέρα 24 Απριλίου 2017,

Η ώρα για την δημιουργία συλλόγου διαμεσολαβητών στην Θεσσαλονίκη έχει έρθει

Ήταν Μάιος του 2015 όταν αποφάσισα να φέρω σε επαφή κάποιους καλούς φίλους διαμεσολαβητές προκειμένου να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση για την δημιουργία ενός συλλόγου διαμεσολαβητών στην Θεσσαλονίκη.

Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που η Θεσσαλονίκη έμεινε χωρίς εκπροσώπηση στον κλάδο.

Δυστυχώς οι συζητήσεις αυτές , αν και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες , σταμάτησαν απότομα από την επιβολή των capital controls και την ραγδαία επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος.

Πάντα μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η συμπρωτεύουσα δεν είχε έναν σύλλογο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που να παρεμβαίνει, να ενημερώνει αλλά και να προασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του.
Ακόμη και μικρές πόλεις από πλευράς πληθυσμού έχουν οργανωθεί το τελευταίο διάστημα και έχουν κάνει ενώσεις όπου μέσα από αυτές παλεύουν για τα δικαιώματά τους αλλά κυρίως για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.

Οι δυσκολίες στο επάγγελμά μας μας έχουν κάνει να μην έχουμε χρόνο για δραστηριοποίηση στα κοινά. Όμως είναι πολύ σημαντικό, οι καιροί επιβάλλουν την συμμετοχή σε κοινές δραστηριότητες και κινήσεις υπέρ της διαμεσολάβησης.

Θεωρώ πως η ώρα να γίνουν εκ νέου συζητήσεις για την δημιουργία ενός συλλόγου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην Θεσσαλονίκη ήρθε. Και με την συνεργασία του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και τους ανθρώπους της Επιτροπής Ασφαλιστικών & Τραπεζικών Υποθέσεων μπορεί πραγματικά να δημιουργηθεί κάτι πολύ δυνατό και…ουσιαστικό.

 Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής Insurance Innovation

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Τελευταία άρθρα

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα: «Εξυπηρετήστε τους δύσκολους πελάτες σας με μια μυστική τεχνική!»

Ημερομηνία διεξαγωγής

25/04/2017 / 17:00-19:00

Τόπος: webinar

Εισηγητής /

Κωτούδη Ρούλα

Κόστος / 25 €

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα