Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017,

Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές σε ένα συνεχώς απρόβλεπτο και μεταβαλλόμενο περιβάλλον

Ήδη διανύουμε τον τρίτο μήνα του έτους και η νέα χρονιά δείχνει ότι θα είναι αρκετά απαιτητική τόσο για την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών, όσο και για αυτή της διαμεσολάβησης.

Με μια γρήγορη ματιά στα στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, διαπιστώνεται μείωση του συνόλου της παραγωγής στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών και στις Ασφαλίσεις Ζωής. Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε μια τετραετία η συνολική παραγωγή των ασφαλίστρων στις Γενικές Ασφαλίσεις σημείωσε μείωση 39% και η αντίστοιχη των Ασφαλίσεων Ζωής 5%.
Οι λόγοι αυτής της ιδιαίτερης πτώσης στις Γενικές Ασφαλίσεις είναι πολλοί. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τη σημαντική μείωση των ασφαλίστρων από τις ασφαλιστικές εταιρείες, την έντονη κινητικότητα αλλοδαπών ασφαλιστικών εταιρειών στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, μέσω της μορφής «Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών» (ΕΠΥ), αλλά και τη χαμηλή προτεραιότητα που δίνει ο καταναλωτής στην αναγκαιότητα που ονομάζεται «ασφάλιση».

Σκοπός και στόχος για το νέο έτος, παρά τις δυσκολίες που δηλώνονται από τα προαναφερθέντα, αποτελεί για την ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική η ανάπτυξη του ανεξάρτητου δικτύου της, την οποία η Εταιρεία έχει εντάξει από το 2010 στον στρατηγικό σχεδιασμό της, με κύριο μέλημα τις επιλεγμένες συνεργασίες που στόχο έχουν τη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Η ανάπτυξή μας στηρίζεται κυρίως στην ανθρώπινη σχέση μεταξύ Εταιρείας και διαμεσολαβητή καθώς αυτή αναμφίβολα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υγιή ανάπτυξη του δικτύου μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι για μια δυνατή συνεργασία, ασφαλιστική εταιρεία και ασφαλιστικός διαμεσολαβητής οφείλουν να λειτουργούν ως ομόκεντροι κύκλοι, με κοινό κέντρο την εξυπηρέτηση και την απόλυτη κάλυψη της ασφαλιστικής ανάγκης του καταναλωτή.

Από την ίδρυση της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής το 1964, πυρήνα των δραστηριοτήτων της αποτέλεσε ο κλάδος περιουσίας με τιμολογημένα προϊόντα για κατοικίες, γραφεία και καταστήματα αλλά και με προγράμματα tailor made για επιχειρήσεις, βιομηχανίες, εργοστάσια και ξενοδοχεία.
Η τεχνογνωσία μας, η διαχρονική εμπειρία μας καθώς και οι ισχυρές αντασφαλιστικές συμβάσεις που προσφέρουμε, μας επιτρέπουν να υποστηρίζουμε έμπρακτα το δίκτυο μας. Σημαντικό μέλημά μας είναι, εκπαιδεύοντας άρτια το δίκτυο μας να αφυπνίσουμε την ασφαλιστική συνείδηση των καταναλωτών, επτυγχάνοντας μέσω αυτού την αύξηση της παραγωγής των λοιπών κλάδων στο χαρτοφυλάκιό των συνεργατών μας και κατά συνέπεια την αύξηση των εισοδημάτων τους.

Η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική έχοντας όλα τα εχέγγυα τόσο από άποψη τεχνογνωσίας και εξυπηρέτησης όσο και οικονομικών δεδομένων και σταθερότητας – δείκτης κάλυψης απαιτούμενου περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) 241% –, παρουσιάζεται έτοιμη να αναπτύξει και να διευρύνει το ήδη πιστό δίκτυο της, σε όλη την περιφέρεια καθώς και στον νομό Αττικής.

άποψη του κ. Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Επιθεωρητη Πωλήσεων της ΟΡΙΖΩΝ ΑΕΓΑ.

Κοινοποιήστε το άρθροShare on FacebookShare on LinkedIn

Ειδήσεις από τα συνεργαζόμενα site

Insuranceworld.gr

Ροή ειδήσεων

Άποψη

Τα σεμινάρια μας

Δηλώστε συμμετοχή για ένα από τα επόμενα σεμινάρια

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Θέμα:

Ημερομηνία διεξαγωγής

01/01/1970 /

Τόπος:

Εισηγητής /

Κόστος /

Τα νέα των ασφαλιστικών εταιριών

Τα νέα των συλλόγων

Αθήνα
Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κρήτης Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφαλιση Δωδεκανήσου Ένωση επαγγελματιών ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Σύλλογος Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων & Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν.Ιωαννίνων Σωματείο ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Αθήνα